Connect with us

ACTUALITATE

Activitatea Școlii Catolice din Motru, verificată de Morega!

Postat acum

on

Viceprimarul Cosmin Morega, candidat PSD la Primăria Motru, a verificat ieri activitatea Școlii Catolice din municipiu și a grădiniței care funcționează în același perimetru. Acesta spune că a găsit la poartă școlii părinți îngrijorați, copii speriați și dascăli preocupați, totul urmare a normelor impuse cu privire la Covid-19.

Deși școlarii și preșcolarii sunt mici, ei încearcă să respecte normele de purtare a măștii, distanțarea fizică și folosirea dezinfectanților. Vicele a vizitat toate sălile de clasă, a discutat cu cadrele didactice, cu părinții puși să aștepte la poartă unității, mulți fiind nemulțumiți că micuții lor sunt obligați să poarte, ore în șir, mască de protecție, în timp ce în oraș, pe arterele principale, în piețe acest lucru nu este respectat de adulți.

O altă problemă amplă este transportul elevilor, lăsată de izbeliște. Vicele a luat însă legătură cu operatorul de transport rugându-l să se pună de acord cu toate școlile pentru a respecta programul stabilit iar copiii să se poată întoarce la timp de la școală.

Este adevărat că programul se respectă mai greu deoarece în mijloacele de transport numărul călătorilor trebuie să fie redus pentru a se respecta normele impuse de Covid 19. Cursele sunt, din acest motiv, triplate, de aici și întârzierile și nerespectarea graficului de sosiri-plecări stabilit.

„Sper să se găsească o soluție cât mai rapidă pentru transportul elevilor și sursa de finanțare necesară deoarece operatorul are costuri suplimentare și ne putem trezi că rămânem fără contract. Asta deoarece, la ora actuală, contractul este făcut pe numărul de elevi și nu pe cursă”, a declarat viceprimarul Cosmin Morega.

Comandat de: PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORGANIZAȚIA PSD GORJ Realizat de SC WIN FIRESHOW INVEST SRL, prin www.gorjexpress.ro CUI mandatar financiar: 21200019

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Guvernul a aprobat, azi, ajutorul de stat pentru CEO

Postat acum

on

De către

Guvernul a adoptat, azi, hotărârea de guvern privind aprobarea acordării ajutorului de stat pentru restructurare, sub formă de grant Societăţii „Complexul Energetic Oltenia” S.A. în scopul finanţării cheltuielilor cu certificatele de emisii de gaze cu efect de seră, pentru anul 2023. Astfel, compania va primi un ajutor de stat în valoare de 449 milioane lei pentru anul 2023.

Potrivit comunicatului de presă al Executivului, ajutorul de stat de restructurare sub formă de granturi se acordă integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei, şi va fi folosit pentru:

a) achiziţia de certificate de emisii de gaze cu efect de seră necesare pentru îndeplinirea obligaţiei de restituire a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră aferente anului 2022, corespunzătoare emisiilor de gaze provenite de la instalaţiile societăţii, cu scadenţă la data de 30 aprilie 2023;

b) achiziţia de certificate de emisii de gaze cu efect de seră aferente anului 2023, corespunzătoare emisiilor de gaze provenite de la instalaţiile societăţii, cu scadenţă la data de 30 aprilie 2024”.

Ajutorul de stat este acordat anual, de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Energiei, în limita prevederilor bugetare aprobate şi se aprobă prin hotărâri ale Guvernului.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Tismana: Spectacol caritabil pentru Bianca, de Florii!

Postat acum

on

De către

Pe data de 9 aprilie, la orele 14.00, în ziua de ,,Florii,, Primăria Orașului Tismana, alături de Ansamblul Artistic Profesionist ,,Doina Gorjului”, Casa de Cultură „George Coșbuc” va organiza spectacolul caritabil ” Împreună pentru Bianca”.

La spectacolul organizat vor fi prezenți următorii soliști vocali care ne vor încânta cu melodiile lor și anume: Claudia Torop, Roberta Crintea, Maria Loga, Alexandra Bleaje, Andra Matei, Victorița Lăcătușu, Ion Drăgan, Ileana Lăceanu, Adi Ologu, Tantan Florin.

Toți banii din vânzarea biletelor și din urma mobilă care se vor aduna în urma acestui spectacol caritabil vor fi depuși în cont pe numele Biancăi. Biletele se pot cumpăra de la sediul Casei de Cultură de la directorul Tantan Florin sau se la primarul Petre Remetea.

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Firmă de salubritate, amendată cu 50.000 de lei

Postat acum

on

De către

Firma de salubritate Polaris a fost amendată cu 50.000 de lei, de comisarii Gărzii de Mediu. Un camion a fost filmat în timp ce transporta deșeuri, fără să le asigure, resturile căzând pe drum. “Deșeurile care urmează a fi transportate trebuie asigurate în timpul transportului astfel încât să nu fie spulberate pe carosabil. Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au verificat în cursul acestei săptămâni un operator de colectare deșeuri ce acționează pe raza județului Gorj, iar în baza unor probe video primite, s-a stabilit că acesta nu a respectat normele de mediu pe parcursul efectuării transportului. Operatorul în cauză a fost sancționat cu amendă în valoare de 50.000 lei”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR