Connect with us

ACTUALITATE

Activitatea Școlii Catolice din Motru, verificată de Morega!

Postat acum

pe

Viceprimarul Cosmin Morega, candidat PSD la Primăria Motru, a verificat ieri activitatea Școlii Catolice din municipiu și a grădiniței care funcționează în același perimetru. Acesta spune că a găsit la poartă școlii părinți îngrijorați, copii speriați și dascăli preocupați, totul urmare a normelor impuse cu privire la Covid-19.

Deși școlarii și preșcolarii sunt mici, ei încearcă să respecte normele de purtare a măștii, distanțarea fizică și folosirea dezinfectanților. Vicele a vizitat toate sălile de clasă, a discutat cu cadrele didactice, cu părinții puși să aștepte la poartă unității, mulți fiind nemulțumiți că micuții lor sunt obligați să poarte, ore în șir, mască de protecție, în timp ce în oraș, pe arterele principale, în piețe acest lucru nu este respectat de adulți.

O altă problemă amplă este transportul elevilor, lăsată de izbeliște. Vicele a luat însă legătură cu operatorul de transport rugându-l să se pună de acord cu toate școlile pentru a respecta programul stabilit iar copiii să se poată întoarce la timp de la școală.

Este adevărat că programul se respectă mai greu deoarece în mijloacele de transport numărul călătorilor trebuie să fie redus pentru a se respecta normele impuse de Covid 19. Cursele sunt, din acest motiv, triplate, de aici și întârzierile și nerespectarea graficului de sosiri-plecări stabilit.

„Sper să se găsească o soluție cât mai rapidă pentru transportul elevilor și sursa de finanțare necesară deoarece operatorul are costuri suplimentare și ne putem trezi că rămânem fără contract. Asta deoarece, la ora actuală, contractul este făcut pe numărul de elevi și nu pe cursă”, a declarat viceprimarul Cosmin Morega.

Comandat de: PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORGANIZAȚIA PSD GORJ Realizat de SC WIN FIRESHOW INVEST SRL, prin www.gorjexpress.ro CUI mandatar financiar: 21200019

Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Blocul 6 de la SE Rovinari, în pericol să se închidă

Postat acum

pe

Cărbunele care ajunge la SE Rovinari este suficient pentru menținerea în funcțiune a maxim două grupuri, asta deoarece sunt unități blocate care nu pot furniza lignitul necesar. Salariații sunt îngrijorați că și grupul 6 se va închide, asta deoarece funcționează continuu de câteva luni, nefiind oprit, asta din considerentul că s-a dorit a se produce energie ieftină, continuu, la capacitate maximă, pentru România.

SE Rovinari funcționează acum cu trei grupuri, cu 3,4 și 6. Acestea au fost oprite doar pentru mici reparații, spun surse din companie, iar dacă unul va pica, le va afecta și pe celelalte.

Continuă să citești

ACTUALITATE

Amendă uriașă pentru o societate din Gorj. Vezi AICI motivul

Postat acum

pe

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au efectuat astăzi verificări la o societate cu activitate de „cazare” din orașul Tg Cărbunești, ca urmare a unor sesizări. Constatările efectuate au scos în evidență faptul că această societate își incinera propriile deșeuri generate. Fapta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 15 000 lei.

Continuă să citești

ACTUALITATE

Bătaie pe biletele la spectacolul lui Ducu Bertzi

Postat acum

pe

Biletele pentru spectacolul din această seară, susținut de celebrul interpret Ducu Bertzi și Școala Populară de Artă din Târgu Jiu, au fost vândute ca „pâinea caldă”. Spectacolul se joacă, astfel, cu casele închise. Este primul eveniment de anvergură, ce are loc la Târgu Jiu, după un an de pandemie. Spectacolul va avea loc în Sala Polivalentă, unde vor avea acces câteva sute de spectatori. Organizatorii au avut voie să pună la dispoziție 30% din capacitatea sălii.

Continuă să citești

Târgu Jiu
Clear
07:1218:07 EET
Feels like: 3°C
Wind: 3km/h NW
Humidity: 82%
Pressure: 1036.23mbar
UV index: 0
ThuFriSat
16/2°C
17/4°C
16/1°C
Advertisement

Abonează-te

CURS VALUTAR

CELE MAI CITITE ȘTIRI