Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

A pierdut procesul! Asistentă șefă din Spitalul Tg-Jiu, destituită dar… în funcție!

Postat acum

on

E de noaptea minții ce se întâmplă la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu! Asistenta șefă de la Secția Psihiatrie, Simena Cucu, destituită de managerul unității medicale, Dumitru Vienescu, în luna aprilie a anului trecut, după ce presa a dezvăluit că ținea dezinfectanții sub cheie, în timp ce 20 de pacienți și personal medical s-au infectat cu COVID-19, a contestat decizia conducerii și a revenit în funcție, după ce a câștigat concursul la care a participat singură, pentru că așa i-au aliniat astrele șefa de secție, medicul Ana Maria Câmpeanu și directorul medical  Mădălin Constantin Dinu. Tribunalul Gorj, însă, i-a respins contestația împotriva deciziei de destituire așa că, Simena Cucu e destituită, dar în funcție, până la o decizie definitive a instanței.

La finele anului trecut, la concursul pentru ocuparea postului de asistent medical șef al Secției Psihiatrie din cadrul SJU s-a înscris fosta deținătoare a funcției, Simena Cucu, și cea care i-a luat locul, Alina Ninu.

Cum în tot spitalul se știa cine va ocupa posturile scoase la concurs, Alina Ninu nu s-a mai prezentat la niciuna din probe, în contextul în care tandemul Cîmpeanu – Dinu îi dăduseră asigurări fostei asistente șefe, destituită de Vienescu, că va reveni în funcție, lucru care s-a și întâmplat, în condițiile în care a rămas singură în cursă.

Simena Cucu fusese destituită după ce, în luna martie a anului trecut, 15 pacienți  din Secția Psihiatrie au fost transferați la alte spitale din țară, o asistentă medicală a ajuns în spital, iar un medic și alți doi salariați, în izolare la domiciliu, după ce s-au infectat cu virusul SARS-CoV2, iar una din cauzele care au generat focarul de Covid-19, după cum a stabilit comisia de cercetare, a reprezentat-o lipsa dezinfectanților care erau ținuți sub cheie de asistenta șefă.

Simena Cucu a putut să se înscrie la concurs, după ce pe 26 octombrie, a contestat decizia de sancționare, numai că, săptămâna trecută, Tribunalul Gorj i-a respins acțiunea. Decizia poate fi atacată cu apel, însă până la pronunțarea unei decizii definitive, asistenta șefă e tot destituită și, totuși în funcție.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

DRAMATIC. FETIȚĂ de un an și cinci luni, GRAV BOLNAVĂ, a așteptat ambulanța O SĂPTĂMÂNĂ!

Postat acum

on

De către

Dincolo de funcții, titulaturi sau blazoane, ar trebui să se afle oameni. Dincolo de proceduri și de reglementări insipide, cel puțin în sistemul de sănătate, ar trebui să primeze empatia. Realitatea însă poate fi extrem de dură, iar aceste trăsături distinctive ale ființei umane se pierd în hârțogării sau pur și simplu nu există, pentru că politrucii care ocupă, vremelnic, funcții sunt stăpâniți de egoism.

O fetiță de numai un an și cinci luni, diagnosticată cu o boală rară, aflată în stadiu terminal, a fost pur și simplu abandonată într-un spital din București unde, împreună cu mama ei, în vârstă de 20 de ani, a așteptat salvarea să o aducă acasă, la Tismana, timp de o săptămână.

Da, ați citit bine, 7 (șapte) zile au trecut de la momentul în care medicul specialist a stabilit că fetița trebuie externată și transportată la domiciliu și până când managerul Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Gorj, Tiberiu Tătaru, a găsit de cuviință să trimită o salvare după micuța bolnavă.   

Diagnostic cumplit…

… pentru Maria Ionela, o fetiță de numai un an și 5 luni, internată în Spitalul Clinic de Copii ”Dr.Victor Gomoiu” București în cadrul Secției recuperare medicală – Neurologie Pediatrică – o boală rară, pe care o pot face micuții chiar și în primele 6 luni de la naștere. Specialiștii spun că prevalența acestei afecțiuni nu este pe deplin cunoscută, însă este estimat că, la nivel global există aproximativ un caz la fiecare 100.000-200.000 de nașteri. Practic, sunt distruse treptat celulele nervoase din creier și din măduva spinării, iar degenerarea cerebrală este severă.

Medicul curant al fetiței a opinat că micuța trebuie externată și transportată la domiciliu, într-un sat de lângă Tismana. Fiind în criză de apnee și dependentă de oxigen, cu ventilație non invazivă, joi, 26 ianuarie a.c., medicul Diana Epure a solicitat o ambulanță tip C cu medic și cu oxigen de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj. Solicitarea a fost înregistrată în aceeași zi la SJA Gorj, care ar fi trebuit să trimită o ambulanță la București, conform cererii scrise, adică tip C, cu medic și oxigen, a doua zi, pe 27 ianuarie a.c., la orele 14,00.

Timp de șapte zile, managerul Tiberiu Tătaru și dispeceratul instituției, n-au găsit nicio soluție să trimită o ambulanță la București pentru a transporta fetița, în siguranță, la Tismana. Scuza eternă e lipsa de medici și nu incompetența sau lipsa de soluții a lui Tătaru.

Așa că, abia pe 2 februarie a plecat o ambulanță spre Capitală, pentru a o aduce pe micuță și pe mama ei acasă, în Gorj. Și, pentru că nici atunci nu a găsit nicio soluție, județul a rămas fără medic în acea tură.

Au fost zile la limita dintre viață și moarte și o săptămână de așteptare apăsătoare. După trei zile acasă, micuța a ajuns, din nou, în spital. Duminică, fetița a fost adusă cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu.

Cât de gravă e situația de la SJA

Într-un interviu acordat presei locale pe 23 ianuarie, deci, cu trei zile înainte de solicitarea medicului de la Spitalul Clinic de Copii ”Dr.Victor Gomoiu” București, managerul SJA Gorj, Tiberiu Tătaru mințea, cu nerușinare, că lipsa personalului medical de specialitate pe ambulanțele instituției este aproape rezolvată.
,,În ultimele trei luni nu au mai existat ture fără medic, avem chiar doi medici pe tură”, afirma Tătaru.

Totuși, timp de o săptămână, 26 ianuarie – 2 februarie nu a reușit să trimită nicio ambulanță cu medic la București.

Deși se lăuda încă de la numirea în funcție că are soluții pentru a aduce medici, după cinci luni de mandat cu Tătaru la conducere, Serviciul Județean de Ambulanță Gorj are doar trei medici de teren, de fapt, trei norme și jumătate.

Concret, medicii Cojocaru, Gherghe și Popescu asigură dispeceratul Serviciului de Ambulanță, toți trei având probleme medicale.

Pe autospecialele de salvare urcă doar medicii Constantinescu, Guran și Mălăescu, angajați cu normă întreagă ai SJA, respectiv medicii Marin (care zilele acestea a plecat la UPU în Spitalul de Urgență Tg-Jiu) și Poenaru (angajată a Spitalului Tg- Cărbunești), cu jumătate de normă. Trebuie spus că directorul medical al SJA, Florentina Motea, și medicul Giuroiu (angajată a Spitalului Tg-Cărbunești) efectuează doar gărzi, patru, respectiv două pe lună. Practic, e imposibil de acoperit toate turele cu medic, așa că există zile sau nopți în care în județul Gorj nu există nicio ambulanță cu medic.

Arafat rezolvă problema lui Tătaru

Cazul copilului de 12 ani care a așteptat nouă ore până s-a găsit o ambulanță cu medic care să-l transporte de la Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu la un spital din Capitală, a ajuns la urechile șefului Departamentului pentru Situații de Urgență.

La finele săptămânii trecute, secretarul de stat Raed Arafat, a emis o dispoziție privind modalitatea de transfer a pacienților critici între județe și Municipiul București. Practic, le-a dat mură-n gură la cei fără soluții, precum Tiberiu Tătaru.

Concret, dispoziția se aplică tuturor transferurilor între județe și spitalele din Capitală, în situațiile în care Serviciul de Ambulanță Județean nu are medic pe tură, pe județ sau medicul/medicii nu sunt disponibili într-un timp suficient de scurt pentru a realiza transferul pacientului critic.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Avarie la excavatorul 07 de la Cariera Tismana!

Postat acum

on

De către

O nouă avarie de proporții s-a petrecut în cadrul uneia dintre carierele Complexului Energetic Oltenia. De data aceasta este vorba despre Cariera Tismana și de excavatorul 07. Incidentul a avut loc vineri seara dar a fost bine acoperit de companie, în așa fel încât să nu afle presa.

Prin ruperea unor cabluri, benzile de la excavatorul de 1400, cu numărul 07, au căzut pe sol.

Este a doua avarie în mai puțin de o săptămână în CEO. Din fericire sunt doar pagube materiale.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Elevă de a VIII-a de la Școala Gimnazială Bărbătești, amenințată la clasă de liderul AUR Jupânești

Postat acum

on

De către

O situație fără precedent a avut loc astăzi la Școală Gimnazială Bărbătești, o elevă de clasa a VIII-a din Jupânești fiind amenințată de un adult, la sala de clasă. Incidentul s-a petrecut chiar la ușa clasei, în timp ce eleva ar fi fost scoasă afară de la oră de către directorul școlii, care astfel a răspuns unor amenințări venite de la viceprimarul comunei Jupânești. Cel care a venit în școală să amenințe minora este liderul AUR Jupânești.

De ce acest abuz? Asta este ușor de explicat. Minora eleva ar fi pus un comentariu pe Facebook pe pagina reprezentantului AUR Jupânești, Bengulescu Dumitru. Eleva, practic a luat apărarea astfel primarului de Jupânești, fără să jignească în comentariul său pe nimeni.

Primarul de Jupânești auzind de incidentul de la școala din Bărbătești a anunțat poliția din comună și s-a prezentat personal astăzi, împreună cu agenții de poliție, la unitatea de învățământ. Polițiștii au anchetat incidentul, fata fiind găsită tremurând și foarte afectată de cele întâmplate.

Șocant este că și părinții minorei ar fi fost amenințați de către viceprimarul Bușe Constantin care este un fel de Gică Contra, în tot ceea ce întreprinde edilul local.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj nu a avut încă o reacție pe acest incident petrecut în incinta Școlii Gimnaziale Bărbătești.

Primarul comunei Jupânești a relatat incidentul chiar pe pagina sa de Facebook pentru că un incident similar să mai aibă loc în comună sau în cea vecină, astfel:

Drag cetățeni, dragi prieteni, cred că unele persoane din această comună au inceput deja campania electorală, de aceea, vă rog insistent dacă sunteți amenințați sau şantajați de unele persoane care se luptă în această campanie pentru putere să mă informați personal sau să anunțați organele de poliție. Nu stați cu teama că pot să vă facă rău, așa niciodată nu vom putea evolua pentru o lume mai bună. Chiar azi a fost amenințată o fată de 15 ani din comuna Jupânești care este elevă la școala generală Bărbătești că o să i se scadă media la purtare și o să i se taie bursa de merit pentru un comentariu pus de fetiță pe facebook. Dacă s-a ajuns atât de departe ca să se amenințe un copil, îmi dau seama de ce sunt în stare acești oameni. Încă odată vă rog, nu suportați aceste amenințări și anunțați organele competente să ia măsuri”.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR