Connect with us

ULTIMA ORĂ

A fugit de poliție și a făcut accident

Postat acum

on

0 Shares

Un tânăr din comuna Plopșoru a făcut accident cu mașina, încercând să fugă de poliție. Oamenii legii au descoperit motivul pentru care șoferul nu a vrut să oprească: băuse, înainte de a urca la volan. Conducătorul auto, în vârstă de 26 de ani, a trecut pe lângă un echipaj de poliție, pe care l-a ignorat. Oamenii legii i-au făcut semn să oprească, însă tânărul șofer și-a văzut de drum, așa că polițiștii s-au luat după el. Mașina pe care o conducea a ieșit de pe carosabil, iar în urma testării, s-a stabilit că tânărul avea o alcoolemie ridicată. „Polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni au efectuat semnal de oprire unui autoturism care circula pe DE 79, din direcția oraș Rovinari – oraș Filiași, și întrucât acesta nu a oprit, mărind totodată viteza de deplasare, polițiștii au plecat în urmărirea acestuia, cu autospeciala din dotare, având semnalele luminoase și acustice în funcțiune. Într-o curbă, conducătorul autoturismului urmărit a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a părăsit partea carosabilă. A fost identificat conducătorul auto, un tânăr, de 26 de ani, din comuna Plopșoru, precum și un pasager de 29 de ani, din aceeași localitate. În urma impactului cei doi tineri nu au suferit leziuni sau vătămări. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,77  mg/l alcool pur în aerul expirat”, arată poliția, într-un comunicat. În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului sau altor substanțe.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Ordinul abuziv emis de fostul prefect pentru Consiliul Județean a fost anulat!

Postat acum

on

De către

Consiliul Județean a atacat în instanță ordinul prefectului, prin care acesta cerea un control general la Consiliul Județean Gorj. Soluția instanței, pe scurt, este următoarea: Admite acțiunea Consiliului Județean și anulează ordinul nr. 12 din 10.01.2024, emis de prefectură. Tipul soluției: Respinge cererea de suspendare solicitată de prefectură. Prin urmare, instanța a recunoscut că acel ordin de control a fost nelegal, și echipa de juriști de la Consiliul Județean Gorj a avut dreptate când a catalogat acest demers ca fiind rezultatul unui exces de putere din partea fostului prefect.

„Decizia recentă a instanței de a anula ordinul nr. 12, emis de prefectura Gorj, nu este doar o victorie juridică pentru Consiliul Județean, ci și o lecție clară despre limitele puterii administrative și despre importanța respectării legii chiar și de către cei care sunt meniți să o aplice. Prin solicitarea unui control general la Consiliul Județean Gorj, fără a prezenta motive întemeiate și concrete care să justifice o astfel de măsură, fostul prefect a abuzat de puterea conferită de funcția sa, sfidând principiile de bază ale dreptății și echității administrative. Această acțiune nejustificată pune în lumină un comportament care nu poate fi tolerat într-o administrație publică ce se pretinde a fi transparentă și responsabilă”, a transmis PSD Gorj.

„Excesul de putere, sub orice formă, este dăunător nu doar pentru instituțiile vizate direct, ci și pentru încrederea cetățenilor în integritatea și eficiența instituțiilor statului. Instanța, prin decizia sa, nu doar că a reparat o nedreptate, dar a transmis și un semnal puternic că asemenea comportamente nu vor fi tolerate.Este imperativ ca astfel de situații să fie tratate cu toată seriozitatea, iar responsabilitățile să fie clar definite și respectate. Cazuri de acest gen nu doar că erodează fundamentele guvernanței democratice, dar subminează și principiile de transparență și responsabilitate care ar trebui să guverneze toate acțiunile funcționarilor publici. În concluzie, este esențial să ne asigurăm că astfel de abuzuri nu rămân nepedepsite și că mecanismele de control și echilibru în cadrul administrației funcționează eficient, pentru a proteja interesele publice și pentru a preveni orice încercare de subminare a statului de drept”, se arată în comunicatul PSD Gorj.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Marcel Romanescu și-a depus candidatura la Primăria Târgu Jiu alături de echipa pentru Consiliul Local Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Primarul Marcel Romanescu și-a depus astăzi dosarul de candidatură pentru un nou mandat, venind la Biroul de Circumscripție însoțit de una dintre fetele sale și de mama sa.

„Am depus oficial candidaturile la Biroul Electoral Județean. Le mulțumesc colegilor din PSD pentru încrederea acordată și mai ales domnilor Mihai Weber și Cosmin Popescu! Le mulțumesc, de asemenea, celor 7000 de cetățeni ale căror semnături au fost depuse astăzi pentru candidatura la funcția de primar”, a transmis Marcel Romanescu.

Echipa PSD este susținută și de Pro România.

„Mulțumesc președintelui Pro România, Alin Văcaru, dar și echipei domniei sale, pentru susținerea în alegeri! Nu în ultimul rând, mulțumesc familiei pentru susținere și pentru că îmi este mereu alături. Astăzi m-am bucurat de prezența mamei și a fiicei, care au ținut să mă însoțească la depunerea candidaturii. Venim în fața dumneavoastră cu o echipă foarte puternică, oameni bine pregătiți în domeniile lor de activitate, cunoscuți și apreciați în comunitate. La Târgu Jiu continuăm proiectele demarate, la care se adaugă multe altele noi a căror menire este dezvoltarea comunității”, a conchis primarul în exercițiu.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Service auto din Târgu-Jiu, sancționat de Garda de Mediu Gorj

Postat acum

on

De către

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au aplicat, în urma controalelor efectuate pe raza județului, o amendă în valoare de 15.000 lei unui service auto din municipiul Târgu-Jiu.

,,Uleiul uzat trebuie gestionat corespunzător.  Amendă în valoare de 15.000 lei, aplicată unui service auto de pe raza municipiului Târgu-Jiu, care genera ulei uzat provenit din activitatea de ,,întreținere și reparare a autovehiculelor” și nu a putut face dovada eliminării acestuia.
Dispozițiile OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor are prevederi clare în ceea ce privește gestionarea uleiului uzat, drept urmare se atrage atenția asupra respectării acestora și conformării la prevederile legislației de mediu în vigoare”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!