Connect with us

COMUNITATE

A demarat proiectul Școala de Vară, la Novaci

Postat acum

on

0 Shares

A fost demarat proiectul ȘCOALA DE VARĂ – NOVACI 2023 – Voluntariat pentru comunitate! Nu se percept taxe. Cursurile sunt gratuite. Organizatori sunt Primăria Novaci și Casa de Cultură Novaci.

Parteneri, prin rezonabila ofertă de spațiu pentru cursuri: Școala Gimnazială Novaci și Liceul Teoretic Novaci

Ediția a VI-a a proiectului ȘCOALA DE VARĂ conține ateliere de lucru, activități creative și recreative, Workshopuri  și alte forme de educație nonformală destinate copiilor si tinerilor din Novaci și din localitățile vecine, celor care petrec vacanța la bunici sau sunt în tranzit prin oraș. Participanții la cursurile Școlii de vară au ocazia să petreacă activ timpul liber, să își descopere și să își dezvolte pasiunile și talentul, să exerseze experiențe imposibile în cadrul programului școlar obișnuit, să comunice și să socializeze într-un mediu sănătos, să cunoască oameni noi, să descopere lumea cu ochii copilului curios și capabil de a selecta aspectele pozitive din mediul în care trăieste.

ÎNSCRIERILE se fac online pe contul doamnei Elena Basarabă sau direct în prima zi de curs. Anul acesta la școala de vară vor functiona 16 cursuri, lista fiind deschisă la propunerea unor voluntari, pentru care timpul este foarte prețios. Orice modificare de program va fi anunțată. Anunțurile se fac pe contul de Facebook ȘCOALA DE VARĂ 2019, Casa de Cultură Novaci – pagina oficială, Absolvenți Școala Gimnazială Pociovaliștea și contul personal al doamnei Elena Basarabă. Până în prezent s-au înscris 34 de voluntari dornici a se implica în viața comunității, prin acte de tip educational, în afara școlii tradiționale.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

COMUNITATE

Piscinele deschise astăzi, arhipline

Postat acum

on

De către

Majoritatea piscinelor și-au deschis astăzi porțile fiind luate cu asalt de tineri, adulți și copii. Intrarea la piscine a fost liberă fiind început de sezon, de aici și afluxul masiv de amatori de distracții.

În Gorj sunt mai multe piscine cu acces public, afacerile fiind unele private. Sunt însă orașe din județ care nu au nici măcar o piscină, un astfel de caz fiind înregistrat la Bumbești Jiu.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Zilele Comunei Cătunele, în dezbatere publică! Ce a propus primarul Țuilă

Postat acum

on

De către

Primarul Florinel Țuilă de la Cătunele a decis să nu facă cheltuieli, anul acesta, pentru Zilele Comunei. A întrebat însă cetățenii dacă bagă sau nu mâna în bugetul localității pentru un spectacol de zile mari sau nu. 

„Buni prieteni ai Comunei Cătunele și în special pentru cei cu domiciliul in comună, va adresez următoarea provocare: avem in derulare șase proiecte cu fonduri europene și guvernamentale, la care primăria are cheltuieli neeligibile și contributivitate. Propun ca anul acesta, cu ocazia zilelor Comunei Cătunele, să nu facem cheltuieli cu spectacolul și aceste sume sa fie cheltuite pentru investiții. Va avea loc un spectacol cu copiii din zona noastră în ziua de 26 iulie și bâlciul traditional. Ce spuneți de aceasta propunere”, a întremat primarul Țuilă.

Răspunsurile membrilor comunității au fost pozitive în acest sens, susținând oprirea cheltuielilor și folosirea banilor pentru proiectele în curs.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Incendiu la o anexă gospodărească din Lelești

Postat acum

on

De către

Pompierii ISU Gorj intervin la un incendiu izbucnit la o anexă gospodărească în comuna Lelesti, satul Rasovița.

„Intervenim cu 3 autospeciale de stingere pentru lichidarea incendiului. Din fericire, nu sunt înregistrate victime”, a transmis ISU.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!