Connect with us

COMUNITATE

A amenințat cu un cuțit o gestionară și un bărbat de 53 de ani

Postat acum

on

La data de 28 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Stoina au fost sesizați prin apelul unic de urgență de o femeie de 36 de ani, din comuna Căpreni, gestionar într-un local public din aceeași localitate, cu privire la faptul că este amenințată de o persoană care are asupra sa un obiect tăietor.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă, care din primele cercetări a stabilit faptul că un bărbat de 45 de ani, din comuna Căpreni, în timp ce se afla în incinta localului public, după efectuarea cumpărăturilor, pe fondul unui conflict spontan generat de consumul de băuturi alcoolice, l-a amenințat cu un obiect tăietor pe care îl avea asupra sa, pe un alt bărbat de 53 de ani, din aceeași localitate.

Mai mult decât atât, bărbatul a amenințat-o cu moartea și pe angajata localului, care intervenise să aplaneze conflictul.

Cu ocazia intervenției, asupra bănuitului a fost găsit și indisponibilizat, obiectul tăietor în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore pe bărbatul de 45 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare și portul fără drept de obiecte periculoase.

În cursul acestei zile, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești, cu propuneri legale.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Activitate sistată de ITM Gorj pentru angajatorul din Plopșoru. Plus amendă

Postat acum

on

De către

Doi inspectori de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă s-au deplasat în comuna Plopșoru, județul Gorj, în vederea efectuării cercetării inițiale a evenimentului produs astăzi, 26.01.2023, în urma căruia doi muncitori au fost prinși sub un mal de pământ. În urma acestui eveniment Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a sistat activitatea desfășurată de către angajator la locul de muncă unde s-a produs evenimentul, pe raza comunei Plopșoru.

Angajatorul a fost sancționat cu amendă în valoare de 10.000 lei, conform legislației în vigoare, pentru nerealizarea măsurilor dispuse de către inspectorii de muncă în urma unui control anterior, respectiv neasigurarea mijloacelor de protecție colective împotriva surpării terenului.

 

 

 

 

 

 

Compartimentul Comunicare

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Târgu Jiu: Un polițist aflat în timpul liber a prins un hoț aflat în exercițiul funcțiunii

Postat acum

on

De către

Un ofițer de poliție din cadrul IPJ Gorj, aflat în timpul liber, a surprins, săptămâna trecută, un individ care fura produse dintr-un supermarket din Târgu Jiu. Polițistul l-a dat pe făptaș pe mâna colegilor săi.

„La data de 20 ianuarie a.c., un ofiter de poliție din cadrul IPJ Gorj, aflat în timpul liber, a surprins în flagrant delict, un bărbat de 59 de ani, din orașul Târgu-Cărbunești, în timp ce sustrăgea mai multe produse alimentare dintr-un supermarket din municipiul Târgu-Jiu. Polițistul a procedat la urmărirea bărbatului, l-a imobilizat și a luat legătura cu patrula de siguranță publică din cadrul Biroului de Ordine Publică, iar cu ocazia efectuării controlului bagajelor, asupra bărbatului au fost identificate produsele sustrase. Bunurile au fost predate reprezentantului societății comerciale. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”, a transmis Biroul de Presă al IPJ Gorj.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Centrală termică din Târgu Jiu, transformată în centru de comandă Infotrafic!

Postat acum

on

De către

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunţat, astăzi, demararea lucrărilor pentru proiectul Infotrafic, cu o valoare de 9 milioane de euro, în prezent fiind construit centrul de comandă. Asta, într-o fostă centrală termică din zona 23 August a oraşului.

„Au început lucrările pentru Infotrafic – unul dintre cele mai importante proiecte cu finanţare europeană şi a cărui valoare este de aproximativ 9 milioane de euro. În acest moment, se lucrează la centrul de comandă, amenajat într-o fostă centrală termică din zona 23 August”, a scris edilul, pe Facebook.

Proiectul prevede un centru de management (comandă şi control), cu arhitectura proprie complexă, bazat pe o platformă de comunicaţii de mare viteză, de ultima generaţie (tip IP) şi o structură de servere care asigură puterea de procesare necesară; un sistem de prioritizare a transportului public (principala funcţie a sistemului va asigura preluarea informaţiilor din teren referitoare la vehiculele de transport în comun şi corespondenţa acestora cu orarul de circulaţie, asigurând resincronizarea diagramelor de semaforizare în funcţie de necesar); un sistem de informare a călătorilor (va funcţiona atât la nivelul vehiculelor şi staţiilor, cât şi în mediul online, prin aplicaţia mobilă pentru informarea călătorilor); un sistem de monitorizare video pentru creşterea siguranţei; un sistem eTicketing (modulul pentru vânzarea on-line a titlurilor de călătorie va oferi călătorilor atât serviciul de achiziţionare prin Internet a titlurilor de transport cu reîncărcarea ulterioară a cardurilor, cât şi o serie de funcţionalităţi avansate destinate confortului călătorilor în managementul utilizării serviciilor de transport public) şi 47 de staţii echipate cu panouri de informare privind timpul de aşteptare şi liniile disponibile în staţia respectivă, precum şi cameră video de supraveghere cu rol de creştere a siguranţei călătorilor şi echipamentelor din staţie (în staţiile de călători cu aflux mare – 8 staţii – vor fi instalate automate de vânzare titluri de călătorie).

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR