Connect with us

Uncategorized

4,7 milioane de euro pentru Novaci

Postat acum

on

Zilele trecute, în cadrul unei întâlniri de lucru la sediul ADR Oltenia autoritatea locală din Novaci a semnat contractul “ Înființare Centru Orășenesc De creație, Arte și Tradiții și traseu Ciclo-pietonal ”. Primarul de Novaci, Dumitru Leuștean, spune că se dorește dezvoltarea acestui proiect ce însumează aproximativ 4.7 milioane euro(fonduri europene).

Locația in care va evolua proiectul este fostul sediu al D.G.A.S.P./ Raionul Gilort, unde va beneficia și de un nou parc de relaxare. „Scopul nostru este de a crește și dezvolta învățământului local prin diferite activități culturale precum și cea menționata zilele anterioare (“Arte mici”). De altfel dorim sa punem accent și pe siguranța în trafic a pietonilor și sa facem pași importanți în dezvoltarea unui oraș verde pentru localnici și pentru turiști”, transmite edilul local.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Cristina Cilibiu, mesaj de rămas bun cu lacrimi în ochi

Postat acum

on

De către

Fostul prefect de Gorj, Cristina Cilibiu, și-a luat rămas bun, azi, de la șefii de instituții. Femeia și-a stăpânit cu greu emoțiile, iar ochii i s-au umezit, în momentul în care a anunțat că este ultima zi în funcția de prefect. Ea a participat la ultima ședință de Colegiu Prefectural, la care au fost prezenți directorii deconcentratelor din județ. „Am emoții. Vreau să vă spun că mă bucur că am avut această ocazie, să ne întâlnim într-un număr atât de mare, să vă pot mulțumi pentru colaborare, pentru sprijin, pentru că a fost o perioadă frumoasă, cu situații și grele și extreme, dar au fost găsite tot timpul soluții. De aceea, vreau să vă mulțumesc fiecăruia dintre dumneavoastră”, a fost mesajul de rămas bun al Cristinei Cilibiu.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Firmă amendată pentru că folosea substanțe chimice periculoase

Postat acum

on

De către

O firmă din comuna Scoarța a fost amendată cu 60.000 de lei, de comisarii de mediu, care au descoperit substanțe chimice periculoase, pe care societatea le folosea ilegal. Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au finalizat în aceste zile un control pe raza localității Scoarța, unde au identificat activități cu substanțe chimice periculoase care se desfășoară în condiții ilegale. Societatea în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 60 000 lei”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Activitatea firmei care face canalizarea în Stejari, sistată după accident

Postat acum

on

De către

Inspectorii de muncă au sistat activitatea pe șantierul din Stejari, unde se desfășurau lucrări la rețeaua de canalizare. Măsura a fost luată după ce, în această dimineață, un tânăr muncitor, în vârstă de 21 ani, a fost prins sub un mal de pământ.
„Doi inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă s-au deplasat în comuna Stejari, satul Baloșani, în vederea stabilirii reglementărilor legale încălcate privind evenimentul produs astăzi, 23.05.2023, în jurul orelor 09:00, în urma căruia un bărbat, în vârstă de 21 ani, a fost prins sub un mal de pământ în timp ce lucra la rețeaua de canalizare a localității. În urma acestui incident, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a sistat activitatea desfășurată de către angajator la locul de muncă unde s-a produs evenimentul, pe raza comunei Stejari, satul Baloșani. Angajatorul, cu sediul social în județul Satu Mare, urmează să se prezinte mâine, 24.05.2023, la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj în vederea finalizării controlului”, a comunicat Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR