Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

21 de percheziții domiciliare pentru contrabandă, camătă și trafic de droguri

Postat acum

on

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, au documentat, astăzi, activitatea infracțională a unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, contrabandă, camătă, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și trafic de droguri de risc, efectuând 21 de percheziţii domiciliare, în judeţele Gorj şi Mehedinţi.Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2021, un bărbat ar fi iniţiat şi constituit, împreună cu alte două persoane, un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu produse accizabile, din tutun, în mai multe localităţi, din judeţele Gorj şi Mehedinţi.Ulterior, începând cu anul 2022, la grupul infracţional organizat, ar fi aderat alți trei bărbați, cu scopul de a sprijini activitatea infracţională a celor trei persoane.Astfel, la intervale regulate de timp, unul dintre membrii grupării ar fi efectuat deplasări în municipiul Petroşani și în alte localităţi, din judeţele învecinate, de unde s-ar fi aprovizionat cu ţigarete de contrabandă, pe care, ulterior, le-ar fi transportat, depozitat şi distribuit, prin intermediul persoanelor din grupul infracţional. Pentru a se asigura că activitatea infracţională desfăşurată nu va fi descoperită, liderul grupului ar fi schimbat, frecvent, autoturismele pe care le-ar fi folosit pentru transportul ţigaretelor şi ar fi utilizat, în comunicare, un limbaj codificat, pe diverse aplicaţii tip chat.

De asemenea, liderul grupului infracțional organizat ar fi împrumutat, ca îndeletnicire, 7 persoane vătămate, cu sume de bani, percepând dobânzi considerabile.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 38.950 de ţigarete netimbrate, 20 de telefoane mobile, cu cartelele SIM aferente, 12 pliculeţe cu fragmente vegetale, 4 grindere, un pistol cu glonţ, de calibru de 9 mm, cu 6 cartuşe aferente, un pistol cu aer comprimat, 10 comprimate de xanax, un cântar de precizie și 4.050 de lei.

De asemenea, au fost puse în executare 35 de mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, serviciilor de combatere a criminalității organizate Mehedinţi și Olt, I.P.J. Gorj, precum și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Gorj și B.M.J. Craiova.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Perchezițiile SICE, la „Duțu Fier Forjat”, în Prigoria! Mascații au descins la ora 5.30

Postat acum

on

De către

Polițiștii de la SICE au bătut la ușa patronului firmei ,,Duțu Fier Forjat”, din Prigoria, la ora 5.30 în această dimineață. Perchezițiile aveau la baza un dosar de evaziune fiscală. Patronul se pare că și-a ridicat o hală de producție pe fonduri europene, spun surse din IPJ Gorj.

În această dimineață s-au efectuat, mai exact, patru percheziții domiciliare, la punctele de lucru și sediul acestui agent economic, având ca obiect de activitate confecții metalice.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Avocatul Marinescu s-a dat rănit, în procesul Simonei Margăian! Judecătorul REVOLTAT

Postat acum

on

De către

Termen astăzi la Tribunalul Gorj în procesul italianului Francesco Thiella versus Simona Margăian. În cauză, judecătorul stabilise să audieze trei martori. Mai exact, pe cei doi soți ai Simonei Margăian, Marius Tiriplică divorțat de respectiva și Ion Margăian zis Ninel cu care se afla aceasta în proces de divorț, și pe mama inculpatei. Din păcate, instanță nu a putut respecta procedura de audiere pentru că avocatul inculpatei a absentat de la proces pe motivul unei banale dureri de spate.

Deși italianul venise pentru acest proces din Milano, astăzi avocatul Simonei Margăian, Radu Marinescu de la Craiova, a absentat de la proces pe motiv că l-ar fi durut spatele. S-a cerut instanței un nou termen fapt care a revoltat judecătorul care a considerat că inculpata și apărătorii săi își bat joc de italian și deopotrivă de completul de judecată.

Judecătorul i-a cerut avocatei Simonei Margăian sa o apere pe clienta sa și deoarece aceasta a refuzat magistratul a spus că respectiva riscă o amendă penală.

Enervat, judecătorul a stabilit un nou termen pentru joi cu audierea celor trei martori, Tiriplică, Margăian și mama Simonei. Italianul este obligat să rămână în oraș până vineri.

Nu este pentru prima dată când septuagenarul a fost pus aiurea pe drumuri pentru înțelegeri care nu s-au materializat.

Primul termen în procesul de înșelăciune al italianului Francesco Thiella, Simona Mărgăian având statut de inculpat, a inceput pe opt septembrie 2021. Mai precis, la Tribunalul Gorj s-a pus în discuție rechizitoriul și s-a decis că judecarea dosarului continuă.

 

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

A murit angajatul CEO care a fost găsit inconștient pe utilajul pe care muncea!

Postat acum

on

De către

 

Mașinistul, în vârstă de 50 de ani, care a fost găsit inconștient, în urmă cu zece zile, în cabina de supraveghere a transportorului pe care lucra, la sectorul Tismana din cadrul UMC Rovinari, a murit, sâmbătă, într-un spital din București.

Pe 16 septembrie a.c., familia bărbatului i-a alertat pe colegii săi și conducerea carierei, pentru că acesta nu ajunsese acasă după orele de program. În  jurul orelor 17,00, mașinistul a fost găsit în stare de inconștiență, în cabina utilajului pe care lucra. După ce a fost plimbat pe la spitalele din Rovinari și Tg-Jiu mai multe ore, acesta a fost transportat, în cursul nopții, la Craiova, de unde a fost preluat și transferat la București.

Bărbatul suferise un atac cerebral și, a doua zi, a fost operat, însă medicii erau rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire.

Vestea cumplită a morții bărbatului a fost dată de fiica acestuia, iar sute de mesaje au curs pe rețelele de socializare. ”Sincere condoleanțe. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! A fost un super om bun și respectos cu toată lumea!”, a scris un coleg al bărbatului.

Este cel de-al 33 deces în rândul angajaților CEO, în acest an.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR