Connect with us

ACTUALITATE

12 gorjeni răpuși de COVID în ultimele 24 de ore

Postat acum

on

Crește îngrijorător numărul gorjenilor care mor în urma infectării cu COVID-19. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate nu mai puțin de 12 decese. Situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:

– 1146 persoane în carantină la domiciliu/locația declarată;
– 13672 persoane confirmate cu COVID-19 din care: 12530 persoane vindecate, externate și la domiciliu; 496 persoane internate în spital și 646 persoane decedate.
De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost înregistrate 12 decese:
– bărbat în vârstă de 51 ani (nevaccinat) – comorbidități: obezitate;
– bărbat în vârstă de 58 ani (nevaccinat) – comorbidități: obezitate;
– femeie în vârstă de 68 ani (nevaccinată) – comorbidități: cașexie și neoplasm rectal, metastaze hepatice, pulmonare și osoase;
– femeie în vârstă de 72 ani (nevaccinată) – comorbidități: fibrilație atrială, hernie gastrică transhiatală, diabet zaharat tip II și demență;
– femeie în vârstă de 75 ani (nevaccinată) – comorbidități: hipertensiune
arterială;
– femeie în vârstă de 77 ani (nevaccinată) – comorbidități: hipertensiune arterială și diabet zaharat;
– bărbat în vârstă de 77 ani (nevaccinat) – comorbidități: hipertensiune arterială;
– femeie în vârstă de 80 ani (vaccinată) – comorbidități: hipertensiune arterială, hipotiroidism, infarct miocardic și stenoză aortică;
– femeie în vârstă de 82 ani (nevaccinată) – comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă clasa NYHA II, fibrilație atrială și boală cronică renală;
– bărbat în vârstă de 85 ani (nevaccinat) – comorbidități: hipertensiune arterială și poliartroză;
– femeie în vârstă de 87 ani (nevaccinată) – comorbidități: insuficiență cardiacă clasa NYHA II și colecistectomie;
– femeie în vârstă de 88 ani (nevaccinată)- comorbidități: insuficiență renală
cronică.
Totodată, de la ultima informare transmisă de DSP Gorj, au fost confirmate 158 noi cazuri de îmbolnăvire, dintr-un total de 778 teste efectuate, situația prezentându-se astfel:
– 130 teste RT- PCR efectuate:- 29 rezultate pozitive;
– 20 rezultate pozitive, la retestare;
– 81 rezultate negative;
– 648 teste rapide efectuate: – 129 rezultate pozitive;
– 519 rezultate negative.
Până astăzi, 28 octombrie 2021, ora 14.00, s-au primit 248401 doze vaccin anti-Covid și au fost administrate 181262 doze, dintre care:
– 63614 doza a II-a;
– 11632 doza a III-a.
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

12.000 de voluntari din Gorj au ieșit la curățenie

Postat acum

on

De către

La nivelul județului Gorj a început, astăzi, acțiunea „Let’s Do It, Romania!”.

În stradă au ieșit 12.000 de voluntari, în toate zonele din județ, fiecare voluntar a primit saci și mănuși, iar la finalul acțiunii sacii au fost ridicați de operatorii de salubrizare.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Târgu Jiul are bazin de înot acoperit! Investiția este gata

Postat acum

on

De către

Bazinul de înot, acoperit, al municipiului Târgu Jiu a fost finalizat, anunță Victor Banta, secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării.

Investiția, în valoare de cca. 2 milioane euro, a fost finanțată de MDLPA prin CNI SA și se alătură stadionului, terenurilor sportive și sălii polivalente, întregind astfel Complexul Sportiv al municipiului.Pe 27.09.2022 va începe recepția la terminarea lucrărilor în urma căreia moderna construcție va putea fi pusă în funcțiune.

Bazinul propriu-zis are dimensiuni de 12,5 x 25 mp și este dotat cu: vestiare complet utilate, cele mai moderne echipamente și instalații de tratarea apei și climatizarea aerului, un mobilier adecvat și confortabil, grupuri sanitare echipate cu instalații de cea mai înaltă calitate, precum și cu un sistem de televiziune cu circuit închis.

Astfel, copiii și adulții, iubitori ai acestui sport, vor beneficia de un spațiu adecvat pentru practicarea înotului la cele mai înalte standarde de igienă și comfort.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Mandatele a trei supraveghetori CEO expiră

Postat acum

on

De către

Mandatele a trei supraveghetori ai Complexului Energetic Oltenia expiră în cinci zile. Cei trei sunt Gabriel Giorgi, Nicolae Bobu și Alexandru Gătejescu. Azi, acționarii companiei vor decide dacă prelungesc mandatele membrilor CS al CEO, ce pot fi prelungite cu încă două luni.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR