Connect with us

ACTUALITATE

12 gorjeni răpuși de COVID în ultimele 24 de ore

Postat acum

on

Crește îngrijorător numărul gorjenilor care mor în urma infectării cu COVID-19. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate nu mai puțin de 12 decese. Situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:

– 1146 persoane în carantină la domiciliu/locația declarată;
– 13672 persoane confirmate cu COVID-19 din care: 12530 persoane vindecate, externate și la domiciliu; 496 persoane internate în spital și 646 persoane decedate.
De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost înregistrate 12 decese:
– bărbat în vârstă de 51 ani (nevaccinat) – comorbidități: obezitate;
– bărbat în vârstă de 58 ani (nevaccinat) – comorbidități: obezitate;
– femeie în vârstă de 68 ani (nevaccinată) – comorbidități: cașexie și neoplasm rectal, metastaze hepatice, pulmonare și osoase;
– femeie în vârstă de 72 ani (nevaccinată) – comorbidități: fibrilație atrială, hernie gastrică transhiatală, diabet zaharat tip II și demență;
– femeie în vârstă de 75 ani (nevaccinată) – comorbidități: hipertensiune
arterială;
– femeie în vârstă de 77 ani (nevaccinată) – comorbidități: hipertensiune arterială și diabet zaharat;
– bărbat în vârstă de 77 ani (nevaccinat) – comorbidități: hipertensiune arterială;
– femeie în vârstă de 80 ani (vaccinată) – comorbidități: hipertensiune arterială, hipotiroidism, infarct miocardic și stenoză aortică;
– femeie în vârstă de 82 ani (nevaccinată) – comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă clasa NYHA II, fibrilație atrială și boală cronică renală;
– bărbat în vârstă de 85 ani (nevaccinat) – comorbidități: hipertensiune arterială și poliartroză;
– femeie în vârstă de 87 ani (nevaccinată) – comorbidități: insuficiență cardiacă clasa NYHA II și colecistectomie;
– femeie în vârstă de 88 ani (nevaccinată)- comorbidități: insuficiență renală
cronică.
Totodată, de la ultima informare transmisă de DSP Gorj, au fost confirmate 158 noi cazuri de îmbolnăvire, dintr-un total de 778 teste efectuate, situația prezentându-se astfel:
– 130 teste RT- PCR efectuate:- 29 rezultate pozitive;
– 20 rezultate pozitive, la retestare;
– 81 rezultate negative;
– 648 teste rapide efectuate: – 129 rezultate pozitive;
– 519 rezultate negative.
Până astăzi, 28 octombrie 2021, ora 14.00, s-au primit 248401 doze vaccin anti-Covid și au fost administrate 181262 doze, dintre care:
– 63614 doza a II-a;
– 11632 doza a III-a.
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Blocați în zăpadă, cu un copil de un an și jumătate

Postat acum

on

De către

Salvamontiștii au fost chemați să intervină, pe munte, unde un autoturism în care se aflau patru persoane și un copil de un an și șapte luni, a rămas blocat. Mașina turiștilor s-a împotmolit în drum spre cabana Cozia. Acțiunea salvatorilor a fost una cu final fericit pentru persoanele rămase între troienele de zăpadă. „La coborârea din munte salvamontiștii au îndrumat și alte mașini sa se întoarcă și sa nu se expună riscului de a rămâne înzăpeziți în timp de noapte”, au anunțat reprezentanții Salvamont.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Om al străzii, înjunghiat în Casa de Cultură a Sindicatelor Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

O persoană fără adăpost a fost găsită astăzi înjunghiată în interiorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu. Polițiștii s-au alarmat când au fost anunțați că geamul de la una dintre ușile de intrare în clădirea închisă de autoritatea locală era spart. 

Mai mulți agenți de poliție au ajuns la fața locului, au intrat în interiorul edificiului și au găsit bărbatul rănit. Au chemat un echipaj SMURD care a transportat persoana rănită la spital. Se pare că un bărbat a intrat în casa de cultura și l-a rănit pe omul fără adăpost, fie speriindu-se de acesta, fie premeditat.

Polițiștii au deschis o anchetă. Casa de Cultura a Sindicatelor ar fi trebuit reabilitată de primăria municipiului. „Din păcate, cu toate că o asociere de firme a câștigat licitația, lucrările de construire nu vor putea începe, deoarece Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI/SF), realizată de Primăria Târgu-Jiu, a fost incompletă și mult diferită față de realitatea pe care proiectantul de specialitate a găsit-o la fața locului”, spunea, luna trecută, Victor Banța, secretar general la Ministerul Dezvoltării. Prin urmare, contractul cu constructorul, semnat în 2021, va fi reziliat, mai anunță oficialul de la minister.

Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Târgu Jiu a intrat, din 2018 în patrimoniului oraşului, după ce a fost achiziţionată de primărie. Din păcate, edificiul a fost închis în vederea unei viitoare reabilitări care nu este însă prea apropiată.

În luna mai 2018, Primăria Târgu Jiu a achiziţionat Casa de Cultură la licitaţia organizată de lichidatorul judiciar. Suma plătită a fost de 3,8 milioane de lei. În fapt, primăria a alocat 2 milioane de lei din bugetul local, iar diferenţa a fost reprezentată de creanţele de recuperat de primărie cu titlul de impozite şi taxe locale. Clădirea se întinde pe o suprafaţă de 2229 metri pătraţi şi cuprinde o sală de spectacole de peste 700 de locuri, care este închisă de mai mulţi ani din cauza degradării şi a nerespectării condiţiilor de siguranţă la incendiu. 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Stradă distrusă de canalizare: Drum ca după război în satul Nou din Câmpu Mare!

Postat acum

on

De către

În satul nou al strămutaților de la Albeni s-au făcut lucrări pentru introducerea rețelei de canalizare. Dar constructorul a distrus toată strada, se plâng cetățenii care știu că nu are cine să îl tragă de mânecă pe cel vinovat, primarul fiind inculpat într-un dosar penal și obligat să păstreze distanța de angajații instituției. De fapt măsură preventivă este o scuză pentru edilul care oricum nu avea de gând să rezolve problema.

„Asta a rămas în urma constructorului sistemului de canalizare din comuna Albeni satul Nou de la Câmpu Mare, deși în caietul de sarcini scrie clar că drumul trebuie lăsat în condițiile în care a fost găsit la începutul lucrărilor, să nu mai vorbim că toată lucrarea este făcută în bătaie de joc și nu s-au respectat normativele din caietul de sarcini după cum a relatat și un apropiat al lui Silviu Ionut Stan la momentul acela, la o emisiune televizată”, a precizat un localnic al comunei, deranjat la culme de starea arterei în cauză.

Cetățeanul se întreabă cine își asumă aceste lucrări dar și cine a semnat recepția? „Cine se mai face responsabil de această mizerie de lucrare făcută în bătaie de joc pe banii statului și implicit ai noștri? Oare ce fac instituțiile de control ale statului? Pe acești indivizi nu îi trage nimeni la răspundere”, a completat localnicul.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR